Fietskriebels!

07 mei 2023 18:33

Nu de lente duidelijk haar intrede heeft gedaan, is het ontzettend fijn om weer op de fiets te stappen. Tussen de reizen voor mijn werk door, en afgewisseld met mijn hockeywedstrijden, stap ik zoveel mogelijk op de fiets. Ik kom op de mooiste plekken met de leukste mensen. Zo is het niet alleen een sportieve uitlaatklep voor mij, maar zeker zo belangrijk ook een sociale gelegenheid.

Afgelopen weken heb ik tussen de knalrode en dieproze tulpenvelden gereden, afgewisseld met prachtig duingebied tussen Katwijk en Noordwijk. En heb ik de blubber opgezocht op een mountainbike traject in de bossen nabij Geneve. En fietste ik rond een schitterend helder meer op 1.000 meter hoogte in het Zwarte Woud. En vandaag weer eens in een flow door de single-track van Hooge Vuursche geslingerd. Geweldig! Genietend op mijn vertrouwde mountainbike, waarmee ik waanzinnige tochten heb gefietst in Tanzania (2017) en Kenia (2022) voor Amref.

Het voorbereiden op het BikevoorParkinson evenement op 2 september, samen met mijn vader, broer en zus is ontzettend leuk. Het is bijzonder om dit samen te doen! En nog mooier is het om te zien dat mijn vader zelf de grote motor en inspirator achter ons fietsteam is. Het stellen van doelen heb ik van hem. Voor hem en voor alle andere mensen met Parkinson gaan wij op de pedalen. Nu en op 2 september!