Over ons

BikevoorParkinson komt ieder jaar tot stand door een samenwerking van verschillende partijen, te weten:

ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 3.400 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk.

Ons streven is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Dit doen we onder meer door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek. We faciliteren een optimale samenwerking tussen de zorgverleners en maken de kwaliteit van de aangesloten zorgverleners transparant.

Parkinsonpatiënten en verwijzers kunnen daardoor gemakkelijk op zoek naar zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Cover voor

Stichting Parkinson Nederland

Stichting Parkinson Nederland is in oktober 2002 opgericht met als doelstelling gelden te werven voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Al snel bleek dat – in afwachting van de ontdekking van het middel om de ziekte te genezen- er veel behoefte bestaat aan projecten om de kwaliteit van zorg voor patiënten te verbeteren. De SPN heeft daarom haar doelstelling verlegd naar het verbeteren van de zorg voor mensen die moeten leven met de ziekte van Parkinson.

Cover voor

The PEPR Company

The PEPR Company organiseert naast Wielerfestival Cauberg, waar BikevoorParkinson normaal gesproken onderdeel van is, verschillende evenementen in binnen- en buitenland. Door hun jarenlange ervaring, dynamische team en motivatie weten zij van iedere editie van BikevoorParkinson weer een feest te maken!

Cover voor