Waarom de Bike voor Parkinson?

24 augustus 2023 10:00

... Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Daarom hier mijn verhaal.

Helaas heb ik -zoals te lezen op onze actiepagina te veel in mijn omgeving gezien wat Parkinson met een patiënt en zijn/haar naasten doet, maar dat is niet mijn volledige motivatie. Zoals sommigen van jullie weten, maar lang niet bij iedereen bekend, heb ik in 2012 een ongeluk gehad waarbij ik lichamelijke beperkingen heb opgelopen. Dat in combinatie met een lichaam waarin spieren niet doen wat ze zouden moeten doen en afvalsoffen niet goed worden afgevoerd heeft ervoor gezorgd dat ik zowel in 2015 als in 2020 een intensieve revalidatieperiode heb mee gemaakt en nu nog altijd wekelijks fysiotherapie nodig heb om ervoor te zorgen dat de klachten niet verergeren.

Wat is sinds 2012 enorm miste, was dat ik ondanks alle inspanningen niet meer kon sporten en fietsen. Gelukkig kon ik met mijn krukken nog wel kilometers wandelen, anders was ik gek geworden (denk ik). Tijdens mijn tweede revalidatieperiode in 2020 ging ik als supporter mee met Team Koekie en daar zag ik Parkinsonpatitiënten op aangepaste fietsen meedoen. Ik vertelde dit mijn ergotherapeut en hij heeft zo'n fiets voor me geleend, zodat ik dit kon uitproberen. Wat gaven deze paar meters door de ziekenhuisgangen me een heerlijk gevoel! En ik had er direct nog een revalidatiedoel bij: Zelf meefietsen in de Bike voor Parkinson 2021!

En zo geschiede en dit jaar ga ik voor de derde keer afzien in het Zuid-Limburgse Heuvelland! Ik hoop dat jullie me willen steunen met een dondatie!
Veel liefs, Maureen