Dekkers tegen parkinson

13 juni 2024 00:00

Ymi kreeg in 2015 de diagnose parkinson. Haar jongere broer Gauke had diezelfde diagnose drie jaar eerder al gekregen. Gauke, predikant in Hoogeveen, moest na zijn vervroegd emeritaat in een verpleeghuis worden opgenomen. Daar is hij begin 2022 overleden.

Ymi en ik hielden van het fietsen op de tandem. En als we op pad waren met de caravan ging de tandem altijd mee. Maar door het voortschrijden van de parkinson waren we genoodzaakt de caravan weg te doen, later ook de tandem. Ymi was een trouwe bezoeker van het Parkinson Café Zoetermeer. Naast informatieve bijeenkomsten was daar ook aandacht voor creativiteit zoals schilderen en bewegen zoals boksen. We zijn blij en dankbaar dat we in april 2023 ons 50-jarig huwelijksjubileum konden vieren met familie en vrienden met een rondvaart op de Biesbosch. In december van dat jaar is Ymi verhuisd naar een verpleeghuis in Zoetermeer. Daar hebben we in april 2024 als familie haar verjaardag gevierd.

Het verpleeghuis staat vlakbij in onze eigen wijk. Daardoor kan ik veel bij Ymi zijn. In mijn vrije tijd probeer ik te trainen om mee te kunnen doen aan de komende BikevoorParkinson in het team van Parkinson Café Zoetermeer. Met als doel om samen met mijn zoon Sander en neef Ward in de heuvels van Zuid-Limburg geld bij elkaar te fietsen voor een mooi parkinsonproject.