Menu

Op deze pagina vermelden we de veelgestelde vragen en de bijbehorende antwoorden. Als jouw vraag er niet tussen staat stuur dan een e-mail naar info@doneervoorparkinson.nl.

Inschrijven

1. Hoe kan ik mij inschrijven voor een event?

U kunt zich inschrijven voor een event door een inschrijfformulier in te vullen die is gekoppeld aan elk event.

 

Actiepagina

2. Een actiepagina, wat is dat?

Met behulp van de persoonlijke actiepagina die jezelf kan aanmaken, ga jij je sponsoren benaderen. Op deze pagina kan iedereen middels iDEAL rechtstreeks geld doneren op jouw actie. Er is gekozen voor iDEAL omdat de donaties dan automatisch en direct worden verwerkt op je actiepagina.

Daarnaast kun je je actiepagina gebruiken om je persoonlijke verhaal te vertellen. Een mooi hulpmiddel om je te helpen met het vinden van sponsoren en je sponsoren op de hoogte houden van je vorderingen. De actiepagina is eigenlijk jouw persoonlijke ‘visitekaartje’ voor je deelname aan een specifiek DoneervoorParkinson event.

Naast een individuele actiepagina kan je ook een teampagina aanmaken. Wanneer je deelnemer bent in een team, krijgt het team een algemene teampagina. Het team kan zich daar introduceren. Je hebt dan dus de teampagina met daarachter de actiepagina’s van de teamleden.

 

3. Waar kan ik promotiemateriaal vinden?

Voor elke event is een poster en informatieflyer beschikbaar. Deze kan je vinden op de evenementen pagina onder het desbetreffende evenement. De poster en informatieflyer kun je downloaden vanaf de website en zelf printen. De poster is geschikt om te printen als A3-formaat. We sturen geen posters en flyers op per post.

 

Doneren

4. Ik wil graag een donatie doen. Waar gaat mijn geld naartoe?

Alle donaties komen terecht op het rekeningnummer van de Stichting Parkinson Nederland. De SPN zorgt voor een gedegen financiële en inhoudelijke control op de goedgekeurde projecten, vanuit een onafhankelijke positie. ParkinsonNet en de Stichting Parkinson Nederland hebben samen de ambitie om de zorg voor families met parkinson of een vorm van parkinsonisme te optimaliseren, zodat de kwaliteit van leven voor patiënten met deze ziekte zo goed mogelijk blijft. Alle opbrengsten gaan volledig naar de ontwikkeling en implementatie van het desbetreffende doel waar het event aan gekoppeld is.

 

5. Hoe kan ik een donatie doen?

U kunt op twee manieren een donatie doen voor een event. Ga in de menubalk naar ‘Doneren’ en kies uit de volgende twee stappen:

1. Doneren: Op deze pagina kunt u een bedrag kiezen of zelf een bedrag invullen. Vervolgens worden een paar persoonlijke gegevens gevraag*. Via uw e-mail ontvangt u een bevestiging van uw donatie.

2. Actie ondersteunen: Op deze pagina kunt een actie kiezen die u wilt ondersteunden. Vervolgens worden een paar persoonlijke gegevens gevraagd*. Via uw e-mail ontvangt u een bevestiging van uw betaling.

*uw persoonlijke gegevens worden niet zichtbaar voor anderen maar worden gebruikt om uw aankoopbevestiging naar uw emailadres te sturen. Als u liever anoniem wilt doneren dan kan dat ook door het vakje ‘anoniem’ aan te vinken

6. Wat heb ik nodig om een donatie te kunnen doen?

Een betaalrekening waarmee je kunt internetbankieren en via iDeal kunt betalen. Dat kan in Nederland bijvoorbeeld vanuit ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

 

7. Ik heb zojuist betaald, hoe kan ik dat controleren?

U ontvangt een donatie bevestiging via uw opgegeven e-mailadres.

 

8. Kan ik ook op een andere manier betalen?

Mocht u graag een donatie willen doen maar internetbankieren is voor u niet mogelijk, dan kunt u een bedrag doneren via het volgende rekeningnummer:
NL86ABNA0409884928 t.n.v stichting parkinson Nederland.

Graag bij mededeling vermelden: Inzake doneervoorparkinson en eventueel de betreffende actie of event.

 

Veiligheid en privacy

9. Is doneren voor een DoneervoorParkinson event veilig?

Ja, het is volkomen veilig om via de DoneervoorParkinson website te betalen. Je betaalt namelijk door te internetbankieren via je eigen bank en betaalrekening. Daarnaast sturen we geen betaalgegevens – zoals je rekeningnummer – mee. De betaling start altijd vanaf een beveiligde transactiepagina van Mollie die begint met https://www.mollie.com/paymentscreen/ideal/select-issue.

Mollie is een Payment Service Provider waarmee de Stichting Parkinson Nederland een overeenkomst heeft afgesloten. Mollie is PCI DSS-gecertificeerd. Dit geeft het niveau aan waarop de veiligheid van de transacties voor klanten en consumenten zijn geregeld. Zij gaan uit van ultieme dataprotectie. Alle gegevens staan gegarandeerd op Europese servers in extreem beveiligde ruimtes onder toezicht van een NOC-team.

 

10. Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Stichting Parkinson Nederland bewaart je gegevens volgens de regels van de privacybescherming. De organisatie gebruikt de gegevens alleen voor de dienst van Mollie en voor informatie over het gebruik ervan.

 

  TOP