Menu

Wat gaan we doen?

Trek je sportoutfit weer uit de kast, haal je fiets uit de schuur en trap op 1 september 2018 met ons mee voor het goede doel! Het is weer tijd voor Bike4Parkinson.

Waar fietsen we in 2018 voor?

Het is wetenschappelijk bewezen, bewegen is voor mensen met parkinson heel belangrijk en helpt symptomen van de ziekte te bestrijden. Van belang is dat mensen met parkinson blijven bewegen op een manier waar ze enthousiast van worden en voor in beweging komen en blijven. Met het geld van Bike4Parkinson 2018 willen we ons dit jaar hard maken om beweeg- en sporttrainers in de breedste zin van het woord voor te lichten over parkinson.

Waarom dit doel?

Fietsen, wandelen, zwemmen, boksen, dansen, het zijn allemaal vormen van bewegen waar mensen met parkinson heel goed aan mee kunnen doen. Mits een beweeg- of sporttrainer enige kennis heeft over de ziekte van Parkinson. Hiervoor is kennisoverdracht aan een beweeg- of sporttrainer essentieel. De ziekte van Parkinson is een complexe ziekte en het probleem is dat sporttrainers vaak niet weten hoe zij mensen met parkinson goed kunnen trainen en begeleiden. Andersom weten mensen met parkinson vaak niet welke sporten zij nog kunnen beoefenen om fit te blijven. Tot slot weten (ParkinsonNet) fysio- en oefentherapeuten niet waar zij hun cliënten naar kunnen doorsturen met de zekerheid dat er kennis en expertise is op het gebied van parkinson. Het opgehaalde geld van Bike4Parkinson brengt daar verandering in.

Wat is het eindproduct?

Ondersteunende middelen met als doel een goed inhoudelijk voorlichtingsprogramma. Zowel ParkinsonNet fysio- en oefentherapeuten als mensen met parkinson én diverse beweeg- en sporttrainers denken mee om dit te ontwikkelen. Op deze manier is het eindproduct echt een cocreatie van mensen met parkinson, fysio- en oefentherapeuten en de sportaanbieders. Binnen het voorlichtingsprogramma is de ParkinsonNet fysio- of oefentherapeut het centrale aanspreekpunt. Doordat hij of zij op de hoogte is van de parkinsonexpertise bij verschillende sport- en beweegtrainers, is het mogelijk om mensen gerichter door te verwijzen. Andersom is het voor de sporttrainer cruciaal te weten wie de fysiotherapeut is bij vragen of plotselinge veranderingen in het beloop. Kom dus in beweging en zet je in voor bewegen bij parkinson! Wie weet… fietsen er daardoor volgend jaar nog meer mensen met parkinson mee met Bike4Parkinson.

  TOP