Menu

Wat is de Parkinson voedings app?

​Parkinson onder de aandacht brengen, samenkomen en in actie komen tegen deze steeds groter groeiende ziekte, dat is het doel van DinevoorParkinson. Maar natuurlijk proberen we ook zoveel mogelijk geld op te halen voor een goed doel. Voeding en levensstijl is een erg belangrijk onderdeel voor het welzijn van iedere parkinsonpatiënt. Echter wordt er nog te weinig aandacht gegeven aan dit onderwerp. Met de opbrengsten van DinevoorParkinson willen wij hier verandering in brengen en het onderwerp levensstijl en voeding voor de patiënt de aandacht te geven die het verdient.

Momenteel is ParkinsonNet aan het onderzoeken of een handige Parkinson voedings app hier onderdeel van zou kunnen uitmaken. Zo’n app kan mensen met parkinson op twee manieren ondersteunen: enerzijds om hen te ondersteunen om de beste keuzes te maken met betrekking tot hun voeding, juist in relatie tot de parkinson; en anderzijds om hen in staat te stellen heel gemakkelijk bij te houden welke voeding zij daadwerkelijk eten, en welk verband er is met de symptomen van de parkinson. Hiermee kan er twee vliegen in één klap worden geslagen: het direct bevorderen van een gezondere levensstijl; en het verwerven van unieke nieuwe gegevens voor wetenschappelijk onderzoek, zodat we beter leren begrijpen welke voeding een positief effect heeft op de gezondheid.

De Wageningen Universiteit heeft reeds een handige generieke voedings app ontwikkelt. Met het opgehaalde geld willen wij deze app in samenwerking met de Wageningen Universiteit verder doorontwikkelen en op bovenstaande punten parkinsonspecifiek maken.

Sponsor hier een patiënt
  • Huidig €0,00
  • 0%
  • Donateurs 0
Doneren DinevoorParkinson
  • Huidig €25,00
  • 5%
  • Donateurs 1
  TOP