Menu

Stichting Parkinson Nederland

Stichting Parkinson Nederland is in oktober 2002 opgericht met als doelstelling gelden te werven voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Al snel bleek dat – in afwachting van de ontdekking van het middel om de ziekte te genezen- er veel behoefte bestaat aan projecten om de kwaliteit van zorg voor patiënten te verbeteren. De SPN heeft daarom haar doelstelling verlegd naar het verbeteren van de zorg voor mensen die moeten leven met de ziekte van Parkinson.

De rol van de SPN is het realiseren van fondsen om projecten binnen deze missie te helpen realiseren. Daarnaast zorgt de SPN voor een gedegen financiële en inhoudelijke control op de goedgekeurde projecten, vanuit een onafhankelijke positie.

De onafhankelijke positie van de SPN is een fundament voor de samenwerking met ParkinsonNet.

ParkinsonNet

 

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten. Meer dan 2.700 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij dit netwerk.

Ons streven is dat iedereen met de ziekte van Parkinson of een atypisch parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is. Dit doen we onder meer door de expertise te vergroten van zorgverleners middels scholingen, het ParkinsonNet jaarcongres en door onderzoek. We faciliteren een optimale samenwerking tussen de zorgverleners en maken de kwaliteit van de aangesloten zorgverleners transparant.

Parkinsonpatiënten en verwijzers kunnen daardoor gemakkelijk op zoek naar zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Wielerfestival Cauberg

Wielerfestival Cauberg is een nieuw concept dat de plaats van Boogies Extreme, waar BikevoorParkinson voorgaande jaren altijd bij aanhaakte, zal overnemen. In het weekend van 6, 7 en 8 september 2019 wordt de Cauberg omgetoverd tot een waar wielerfestival en beleef je een weekend vol met vele wieler- en fietsactiviteiten in Valkenburg. BikevoorParkinson haakt aan bij het Wielerfestival en zal gebruik maken van de routes en alle andere faciliteiten. Ga voor meer informatie naar deze website.

  TOP