Menu

BikevoorParkinson, wat doen we?

Meer dan 50.000 mensen in Nederland hebben de ziekte van Parkinson. Parkinsonspecifieke en zorg op maat is essentieel in het dagelijkse leven van mensen die leven met parkinson. ParkinsonNet & Stichting Parkinson Nederland zijn al meer dan 15 jaar bezig met het verwezenlijken van een missie: de allerbeste zorg voor iedereen met parkinson. We komen steeds een beetje dichter bij dit doel, maar er is tegelijkertijd nog een lange weg te gaan.

Met BikevoorParkinson komen mensen in actie. Het evenement is een samenzijn, trekt aandacht voor parkinson en brengt mensen bij elkaar. De opbrengsten van BikevoorParkinson komen ieder jaar ten goede aan specifieke projecten.

Gaat u samen met ons de strijd aan tegen de ziekte van Parkinson?

Afgelopen evenementen

BikevoorParkinson 2018

Het jubileum! Op zaterdag 1 september 2018 heeft ParkinsonNet voor de 5e keer BikevoorParkinson georganiseerd! Nog nooit haalden we samen zoveel geld op en nog nooit kwamen er zoveel bijzondere en enthousiaste mensen samen om parkinson de wereld uit te fietsen. Ruim 450 fietsers konden we verwelkomen in Zuid-Limburg.
Naast het feit dat er een ongelofelijk mooi bedrag is opgehaald om voorlichtingsmateriaal voor sport- en beweegcoaches te ontwikkelen, maar liefst €76.000, zit de winst ook echt in het samenzijn, het groepsgevoel en de aandacht die we op deze manier vragen voor de ziekte van Parkinson.

BikevoorParkinson 2017

Op zaterdag 2 september 2017 heeft ParkinsonNet voor de 4e keer een groots fietsevent voor mensen met parkinson en betrokkenen in de Limburgse heuvels georganiseerd: BikevoorParkinson! We geven op deze manier aandacht aan de ziekte, brengen zorgverleners en mensen met parkinson samen op een leuke manier maar vinden het vooral belangrijk dat we mensen met parkinson stimuleren om meer te bewegen zodat ze fitter worden zonder dat het aantal valincidenten toeneemt. Ruim 200 fietsers hebben meegedaan aan dit evenement en samen er is ruim €28.000 opgehaald voor onderzoek naar de rol van de parkinsonverpleegkundige.

BikevoorParkinson 2016

Op zaterdag 3 september 2016 werd BikevoorParkinson voor de 3e keer door ParkinsonNet georganiseerd en wat was het weer een succes! Meer dan 140 deelnemers stapten op de fiets in de strijd tegen parkinson! Met geweldig weer en vol goede moed trotseerden wielrenners met parkinson samen met zorgverleners de 30 km, 60 km en 100 km door het heuvelachtige Limburgse landschap. Samen bereikten ze de toppen van de heuvels: super prestaties in een gemoedelijke sfeer. Tien teams hebben zich extra ingezet en hebben samen 31.500 opgehaald voor de ParkinsonCoach!

BiljartvoorParkinson 2016

Op donderdag 27 oktober 2016 ging voor de vijfde keer het landelijke biljarttoernooi voor parkinson van start. Ruud van de Horst, organisator van dit toernooi, riep alle parkinsonpatiënten op om mee te doen aan dit geweldig sportieve en sociale event tijdens dit jubileumjaar. Het was een enorm succes en de opnames die zijn gemaakt tijdens dit event zijn tijdens ParkinsonTV uitgezonden.

Over de organisatie

Het grote succes van BikevoorParkinson maken we samen. De jaarlijkse organisatie van het evenement ligt in handen van ParkinsonNet. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van mensen met parkinson. Meer dan 3.000 zorgverleners (onder andere neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen) zijn aangesloten bij ParkinsonNet.

Meer weten of een gespecialiseerde zorgverlener in de buurt vinden? Neem dan eens een kijkje op de website van ParkinsonNet.

  TOP