Menu
Successful
391%
Verloopt op
0
dagen over
 • Huidig

  €5.865,00

 • Doel

  €1.500,00

 • Donateurs

  123

Team Jan, “Het glas is altijd vol”

Vorig jaar heb ik, mede door het enthousiasme van Ed van Mil en Gijs de Vries, voor het eerst meegedaan met de Bike for Parkinson. Met ons team “Het glas is altijd vol” trotseerden wij de heuvels van Limburg. Ik op mijn Elliptigo en de 7 andere kanjers op de mountainbike. We hebben een geweldige dag gehad en direct na afloop van de tocht en de afterparty zei iedereen gelijk “volgend jaar doen we weer mee”.

We leven momenteel in een onzekere wereld waarin ons dagelijks leven wordt beheerst door een virus wat zeer lastig te bestrijden is. De wereldeconomie staat op zijn kop en we maken ons op voor de “nieuwe” werkelijkheid na Corona. Terwijl we in de strijd tegen de Corona pandemie gelukkig snelle voortgang boeken voor een vaccin zijn er andere specialisten druk bezig om een oplossing te vinden voor een andere pandemie. Deze heet Parkinson, de snelst groeiende neurologische ziekte ter wereld. Tegen deze pandemie werkt een vaccin niet en er zal nog veel onderzoek nodig zijn voordat er een oplossing gevonden is. Er is al heel veel voortgang geboekt maar jammer genoeg zit dé oplossing er nog niet bij.

Ik spreek uit ervaring dat het leven met Parkinson, zeker op relatief jonge leeftijd, niet altijd even makkelijk is. De wetenschap dat genezing niet mogelijk is en dat je iedere dag achteruit zal gaan kost veel energie. Niet alleen voor jouwzelf maar ook voor jouw omgeving. Parkinson heb je niet alleen maar samen met jouw partner, kinderen, familie en vrienden, 24 uur per dag 365 dagen per jaar.

Daarom doe ik op 5 september weer mee te met de Bike for Parkinson, zeker toen ik hoorde dat de opbrengst gaat naar “Werken & Parkinson”. Ik ben namelijk met mijn 54 jaar nog niet uitgewerkt en ik hoop nog vele jaren door te kunnen gaan. Toen ik in 2017 op een vervelende manier ontslagen werd als algemeen directeur stond ik in januari 2018 “op straat”. Na een aantal sollicitaties kwam ik er al snel achter dat het moeilijk zou worden om weer een vaste baan te vinden. Het risico van twee jaar ziektegeld te moeten doorbetalen is voor de meeste bedrijven een te groot risico. Zakelijk gezien begrijp ik dat, alleen persoonlijk is het lastig om mee om te gaan. Daarbij ben je verplicht om het te melden bij een sollicitatie en kan je het in mijn geval, door het trillen, ook niet verbloemen. Ik heb toen het besluit genomen als consultant/adviseur en ZZP’er 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van afvalmanagement en circulaire economie te gaan vermarkten. Gelukkig voor mij liet mijn netwerk mij niet in de steek en kan ik nu, bijna 2,5 jaar later, zeggen dat dit een goede beslissing is geweest. Ik heb voor meerdere bedrijven opdrachten mogen uitvoeren en ondanks de uitdagende tijd waarin wij nu leven lopen deze gelukkig nog door. Ik doe er alles aan om dit zo lang mogelijk vol te blijven houden. Ik sport veel waaronder Parkinson boksen wat ik eenieder kan aanbevelen.

Daarnaast probeer ik zo gezond mogelijk te eten en positief te blijven. Het leven als ZZP’er mag dan onzeker zijn, voor mij is het de juiste keuze geweest. Ik beheer mijn eigen agenda, neem rust wanneer ik voel dat dat nodig is, ben zelf verantwoordelijk voor de tevredenheid van mijn klanten en leveranciers en heb geen stress over reorganisaties. Daarbij heb ik via het UWV een arbeidsongeschiktheid verzekering kunnen afsluiten waardoor ik ook nog een vangnet heb wanneer het slechter gaat en werken lastiger wordt.

Als ik mensen met Parkinson kan helpen in het arbeidsproces wil ik dat zeker doen. Mijn ervaring is namelijk dat  het werken een stuk eenvoudiger wordt als je het deelt met collega’s, klanten of leveranciers. Zo vertel ik het vaak voorafgaand aan een vergadering of presentatie en merk ik dat het mij veel rust geeft en er veel begrip is aan de andere kant van de tafel.

Oh ja, misschien vraag jij je af waarom bij ons het glas altijd vol is? Met de vriendengroep gaan wij regelmatig wat drinken in een lokaal café. We beginnen dan altijd met een vol glas gerstennat of een goed glas wijn. We bespreken wat ons bezighoudt en verbeteren met elkaar de wereld op talloze onderwerpen. Het belangrijkste is dat we vooral veel lachen en elkaar accepteren zoals we zijn. Gedurende zo’n avond gaat ieder glas meerdere keren vol en leeg. Alhoewel, al lijkt een glas leeg, toch blijft het altijd gevuld met een combi van drank en lucht. En daarom is voor ons het glas altijd volledig gevuld met de belangrijkste ingrediënten voor een gezond leven. Dan eten we meestal een paar puntzakken friet en een bittergarnituur voor de lekkere trek waarmee we de perfecte mix hebben voor een gezellige avond met heel veel lol en een positieve instelling.

Op 5 september ga ik mij, ook dit jaar op mijn Elliptigo, weer 60 kilometer het snot voor de ogen rijden en hoop ik in deze onzekere tijd samen met de rest van het team toch nog een leuk bedrag op te kunnen halen. Dit jaar doen er ook 5 jongelui mee in ons team, zij gaan 100 km. buffelen op de racefiets!

Wil je meedoen met ons team laat het mij dan even weten.

Mijn levens motto is “Carpe Diem”, geniet van iedere dag en haal het maximale uit het leven. Al is het lang niet altijd even makkelijk, blijf positief en accepteer de dingen zoals ze gaan. Kijk vooral wat je wel kan en accepteer wat je niet meer kan. Met de juiste instelling en voldoende mensen om je heen kan je best goed leven met Parkinson.

38 Reacties
 1. Eric Petersen 12 juli 2020 at 11:10 - Reply

  Jan, goed initiatief, lekker fietsen in Zuid Limburg voor een goed doel mijn steun heb je, zet hem op !

  • Carla en John 12 juli 2020 at 17:55 - Reply

   Beste Jan, jij hebt power en met jouw manier van leven, accepteren en doorgaan weet je zoveel mensen te motiveren. Je laat je koppie niet hangen en je blijft, hoe moeilijk het ook is, een positief mens. Een diepe buiging voor jou en voor je gezin, want samen staan jullie sterk! Veel succes met de bike voor Parkinson en natuurlijk gaan we een donatie overmaken.t

   • Inge Schuller 13 juli 2020 at 09:44 - Reply

    Hoi Jan,

    Wat geweldig, dat je dit gaat doen.
    Super veel succes en geniet er ook van. Je bent een topper!

    Groetjes,

    Inge.

 2. Elly 12 juli 2020 at 11:57 - Reply

  Jullie zijn allemaal kanjers , er staat bike in de titel maar jullie zijn bikkels !

 3. Bas Creemers 12 juli 2020 at 12:21 - Reply

  Beste Jan,
  Je bent een inspiratiebron door de manier hoe je omgaat met je leven!
  Ik vind het heerlijk om naar je te luisteren en te leren hoe je doorzet en accepteert. Wederom heel veel succes.
  Zetumop!
  Hartelijke groet, Bas

 4. Leo van der Hoest 12 juli 2020 at 20:20 - Reply

  Hoi Jan, of zal ik maar gewoon zeggen buurman, want zo kennen we elkaar al 30 jaar. Ik weet nog als de dag van gisteren dat je me vertelde dat je Parkinson had. Ik bewonder je geweldig hoe je omgaat met deze ziekte en dat je altijd volhardend en positief blijft denken. Ook je inzet voor deze fiets tocht blijkt maar weer wat voor kanjer je bent. Ik zou zeggen zet hem op met je maten en heel veel succes en plezier deze dag met elkaar. Groetjes Leo

 5. Monique Alsemgeest 13 juli 2020 at 06:33 - Reply

  Hey Jan, wat een mooie uitdaging!! Zoals ik je ken – en helaas spreken we elkaar te weinig – ga je dit nailen en wens ik je alle succes! Respect voor hoe je dit allemaal doet, hoe je in het leven staat en hoe je omgaat met alles wat er op je pad komt. Natuurlijk wil ik dat ondersteunen door een donatie. Zet hem op, Yes You Can!!

  • Johan Hoogeveen 14 juli 2020 at 09:05 - Reply

   Beste Jan, super dat je weer gas gaat geven op je Elliptigo! Ik hoop dat jullie weer zo’n mooie dag beleven in de Limburgse heuvels en uiteraard het nodige ophalen voor het goede doel.
   Respect zoals jij in het leven staat, een voorbeeld voor iedereen!

 6. Gidy Retel 13 juli 2020 at 10:07 - Reply

  Jan ,
  De ” gedwongen” samenwerking van ons door beslissingen ons opgelegd heb ik ervaren als een zeer mooie en leerzame .
  Onderling vertrouwen stond bij ons hoog in het vaandel en we hebben het beide waargemaakt. Als ik nu zie hoe je je verder ontwikkeld heb ondanks tegenslagen vergroot alleen maar mijn respect voor jou !
  Hou vol dat glas en veel succes verder !!

 7. Conservator Group . 13 juli 2020 at 13:15 - Reply

  Hi Jan,

  We steunen jou met veel plezier al een aantal jaar. Fantastisch wat je vol enthousiasme en optimisme doet!
  Veel succes voor jou en de anderen en inderdaad: ‘’Het glas is altijd vol’’.

  Namens Conservator Group een mooie donatie van €1.000,-.

  • Robin Brouwer 13 augustus 2020 at 13:13 - Reply

   Hallo Jan,
   Je bent een kanjer en een enorme bron van inspiratie. Life is what you make it!
   Succes en veel plezier,
   Robin

 8. Mark Oosterveer 13 juli 2020 at 15:50 - Reply

  Dag Jan,
  Met het hele team van iTanks wensen we je veel succes en een mooie rit voor een heel goed doel!
  Dit is no waste of energy !

 9. Mirjan 13 juli 2020 at 16:16 - Reply

  Hallo Jan! Ik heb respect voor de manier waarop je met Parkinson om gaat. Daar kunnen veel mensen nog wat van leren. En uit ervaring weet ik dat die elliptigo best lastig fietsen is, dus heb ik zeker bewondering voor de 60 km die je gaat afleggen in de Limburgse heuvels. Zet ‘m op, Jan!! Heel veel succes en plezier!

 10. Bas 13 juli 2020 at 23:00 - Reply

  Jan. Wat ik nu ga zeggen klinkt heel hard, maar deze woorden blijven voor altijd in Mijn hart . Ik word beter, maar jij niet. Jij weet wie dit tegen jou zei, en zij is niet meer onder ons. Ik ben super trots op je hoe jij met jou ziekte omgaat. En heb heel veel respect voor jou, maar ook voor je gezin. En uiteraard zal ik je sponseren. Ik wens je heel veel succes 5 september.

 11. Ad Komen 14 juli 2020 at 10:33 - Reply

  Ha, Jan. Corona heeft er even een streep doorgezet, mijn kennismaking met je Elliptigo. Dat komt nog wel, overigens liever in het vlakkere ZH. Een kleiner stukkie. Zet hem op, Jan en tot gauw. hgr Ad en Ankie

 12. Judith Koole 14 juli 2020 at 15:45 - Reply

  Jan, wat fijn dat je in september voor Parkinson kan gaan fietsen. Wat ben je toch een doorzetter en blijf je superpositief. Heeeeeeel veel succes en natuurlijk steun ik je. Groet, Judith

 13. Susanne Visser 15 juli 2020 at 15:52 - Reply

  Lieve allemaal,

  Goed dat jullie je dit jaar weer inzetten!!
  Heel veel succes en vooral plezier.

  Zet hem op!

  Liefs,
  Jeroen&Susanne

 14. Jacinta Goossens 15 juli 2020 at 19:43 - Reply

  Jan, maar ook je teamleden, we wensen jullie ook dit jaar weer een goede tocht toe! Heel veel succes!
  Groetjes Wouter, Jacinta, Simon, Fleur en Sara

 15. Remco 16 juli 2020 at 09:32 - Reply

  Dag Jan, prachtig, dat je ook dit jaar weer meedoet met de Bike for Parkinson, nu met de focus op werken icm Parkinson. Respect voor de manier, waarop je met je ziekte omgaat en dat je enthousiast blijft buffelen. Zet ‘m op. Wij steunen je, in gedachten en met een tikkie. Groeten van Carolein, Lisanne, Thijs en Remco

 16. Petra van Bergeijk 19 juli 2020 at 15:11 - Reply

  Lieve Jan en zijn Team,
  Vorig jaar stond ik in Limburg om aan te moedigen, een duwtje te geven en foto’s te maken. Helaas dit jaar niet van de partij maar weet dat Jan en zijn maten het zeker gaan halen.
  Jan traint elke week bij mij in de Parkinson Boks groep, waar balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen, stimuleren van hersenen, en heerlijk alles van je afslaan op de bokzak, maar boven alles veel plezier aan bod komen.
  Jan is een trouwe sporter en weet dat het hem helpt, met parkinson om te gaan en te blijven werken.
  PiT heb je genoeg in je en je weet; ik sta ook altijd achter je…!
  Heel veel succes en plezier! Groetjes Petra

 17. Peter 20 juli 2020 at 11:04 - Reply

  Hoi Jan, geweldig om te horen dat Corona geen streep door deze uitdaging zet. Vorig jaar ging het, dit jaar gaat het, en volgende jaren zal het blijven gaan, met het doorzettingsvermogen dat jij hebt. Veel plezier, voldoening en succes. Groeten, Peter

 18. Rob Ruijtenberg 20 juli 2020 at 12:33 - Reply

  Beste Jan en team,
  Mijn respect en bewondering dat jullie je inzetten ondanks de Covid 19 perikelen om geld in te zamelen voor het goede doel.
  In dit kader kun je ook weer rekenen op mijn bijdrage. Ik hoop dat jullie niet alleen een heel nuttige tocht gaan maken en geld inzamelen maar ook een hele fijne tocht zullen hebben.
  Zet hem op!

 19. Martin den Oudsten 20 juli 2020 at 13:55 - Reply

  Beste Jan en team,

  IK hoop dat jullie een fijne tocht zullen hebben en goed weer. Ook ik doe dit jaar weer mee met een bijdrage. Veel succes gewenst.
  Martin en Tilly

 20. Peter & Rianne 21 juli 2020 at 20:01 - Reply

  He bikkel,
  Niets is jou ook te gek he? We kennen je niet anders, maar toch blijft het een ongelooflijke prestatie. En als 1 volledig niet- en 1 beetje sportievelingen, kunnen wij vooral aan de kant staan en heel hard roepen: HUP JAN!
  Maak er een mooie dag van. Liefs, Peter & Rianne

 21. Irene en Jos en Dribbel 26 juli 2020 at 11:26 - Reply

  Dag Jan,

  Met jouw instelling – en die van je teamgenoten – wordt 5 september a.s. ongetwijfeld een prachtige dag! We zijn onder de indruk van jouw doorzettingsvermogen en bevlogenheid. Wij drinken op 5 september a.s. een glas op jou en je teamgenoten! Tot snel ziens,

  hartelijke groet, Irene en Jos en Dribbel

  • Ellen 6 augustus 2020 at 20:02 - Reply

   Lieve Jan,
   Een voorspoedige tocht gewenst en hele gezellige dagen! Mooi hoor, dat je dit met zo’n groep vrienden mag doen!
   Liefs, Ellen🌸

 22. Marco Seij 28 juli 2020 at 13:42 - Reply

  Hoi Jan,
  Ik kan er helaas niet bij zijn maar ben die dag in gedachten bij je (en jouw team).
  Heel veel sterkte, succes en ook plezier toegewenst deze tocht te volbrengen te midden van jouw “dierbare” vrienden.
  Groet, Marco

 23. mart en monique van roode 1 augustus 2020 at 09:26 - Reply

  wij mochten afgelopen donderdag bij je vader en moeder eten, zij vertelden jouw verhaal.
  we hebben bewondering voor jou en je teamgenoten, wat een doorzettingsvermogen, veel succes en plezier op 5 september !

 24. Bart en Ali van Hasselt 19 augustus 2020 at 14:20 - Reply

  Als je daar niet trots op bent.
  Veel succes Jan Bart.

 25. Arienne van Hasselt 30 augustus 2020 at 20:49 - Reply

  Lieve Jan en vrienden,
  Nog een week te gaan en jullie hebben de bergen van Limburg getrotseerd. Tenminste, dat denk ik. De meesten op de fiets en jij, Jan, op je elliptigo.
  Bewonderenswaardig hoe jij iedere zondag daarmee op pad gaat om in goede conditie te blijven. Het geeft je energie en je kunt lekker buiten sporten. Ook bewonderenswaardig is hoe jij je energie gebruikt en inzet voor het goede doel. In dit geval Parkinson, de ziekte waar jij sinds 5 jaar mee te maken hebt. Nou ja, wij mee te maken hebben. Jij doet je best om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Positief en strijdlustig.
  En jouw enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat er dit jaar weer nieuw mannen in je team meedoen. Met zoveel enthousiaste sportievelingen gaat het zeker lukken!

  • Arienne van Hasselt 30 augustus 2020 at 20:52 - Reply

   Succes!
   Liefs van mij

 26. Lotte 30 augustus 2020 at 20:56 - Reply

  Lieve papa en vrienden,
  Heel veel succes volgende week. Ik weet zeker dat het jullie gaat lukken.
  Ik ben trots op je!
  Liefs Lotte

 27. Martijn & Mathijs 2 september 2020 at 21:31 - Reply

  Zet m op Jan! Top dat je dit doet! Succes! Groeten Martijn en Mathijs

  • Anouk 3 september 2020 at 11:05 - Reply

   Heel veel succes in Limburg! Ik ben super trots op jullie!

   Liefs Anouk

 28. Frank 3 september 2020 at 13:44 - Reply

  Heel veel succes Jan , ik heb grote bewondering voor jullie.

 29. Otto Friebel 4 september 2020 at 14:15 - Reply

  Heel veel succes Jan en team “Het glas is altijd vol”.
  Geniet van het afzien en de mooie momenten.
  Tot snel!!

 30. Otto Friebel 4 september 2020 at 14:16 - Reply

  En ook namens BRBS Recycling heel veel plezier toegewenst.
  Keep your head up!

 31. Paul en Mariel 4 september 2020 at 16:06 - Reply

  Heel veel succes morgen Jan en teamgenoten! Zet hem op 🚲 en vergeet vooral niet om te genieten
  Paul en Mariel

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

  TOP