Menu
Successful
145%
Verloopt op
0
dagen over
 • Huidig

  €3.631,50

 • Doel

  €2.500,00

 • Donateurs

  111

Het glas is altijd vol

In oktober 2015 is bij mij, Jan van Hasselt, de diagnose Parkinson gesteld. Het begon waarschijnlijk een paar jaar eerder met een “frozen shoulder” en trillen in stress situaties. Verwarring alom, ik  was pas 49, dat kan toch niet? Een periode van ongeloof, onzekerheid en niet accepteren brak aan. Hoe nu verder? Net een nieuwe baan en een nieuw huis gekocht, kortom onzekerheid ten top. Een progressieve ziekte, wat houdt dat in? Met Parkinson weet je drie dingen zeker, je wordt nooit meer beter, je gaat iedere dag een beetje achteruit en Parkinson heb je 24 uur per dag 365 dagen per jaar. Ik heb vanaf de dag van diagnose een positieve instelling gehad. Mijn voornemen en afspraak met mijzelf was en is dat Parkinson mij niet snel klein zou krijgen. Mijn vrouw en beide dochters en natuurlijke alle andere familie, vrienden en bekenden zouden nog lang van dezelfde Jan kunnen blijven genieten. Ik heb pas van een mede Parki geleerd “Een chronische ziekte vraagt om een chronische positiviteit“, en dat gaat mij, met name door alle steun en support die ik krijg, gelukkig heel goed af. Want één ding vind ik hier ook nog belangrijk om te melden. Parkinson heb je niet alleen, met name voor mijn vrouw en kinderen is het ook lastig om met de situatie te dealen. Maar door ons leven er niet door te laten beheersen en er open met elkaar over te praten zijn we een sterk team. Daarnaast krijgen we veel steun van familie, vrienden en kennissen, kortom we zijn goed bezig.

Het is nu juni 2019, bijna 4 jaar verder en ik kan zeggen dat het goed gaat met mij. Ondanks dat ik voel dat ik wel achteruit ga, gaat dit gelukkig langzaam en functioneer ik nog steeds op een meer dan acceptabel niveau. Naast de reguliere gezondheidszorg, waaronder een recent bezoek en en second opinion door Bas Bloem, heb ik ook een beroep gedaan op de orthomoleculaire geneeswijze waar ik eerder goede resultaten mee heb gehad. Daarnaast probeer ik zo gezond mogelijk te eten, iets wat niet altijd even makkelijk is. Ik wil er alles aan gedaan hebben om deze ziekte te stoppen. Parkinson is de snelst groeiende neurologische ziekte op dit moment en dat moet een halt worden toegeroepen. Ik doe daarom ook mee aan het onderzoeksprogramma Parkinson Op Maat o.l.v. Bas Bloem om zo mijn steentje bij te dragen aan het onderzoek naar genezing of nog beter het voorkomen van de ziekte van Parkinson in de toekomst!

Na een vervelend ontslag in 2017 werk ik sinds februari vorig jaar als fulltime consultant op het gebied van afvalverwerking en circulair ondernemen. Het is hard (net)werken maar het netwerk groeit nog iedere dag en de eerste resultaten zijn er inmiddels ook. Oftewel, “de markt”, mijn klanten en vooral zakenpartners accepteren mij gelukkig nog steeds zoals ik ben en daar ben ik hen stuk voor stuk dankbaar voor. Het vermarkten van mijn kennis en kunde gaat mij dus vooralsnog goed af. Ik rij gelukkig nog steeds auto en maak soms gebruik van mijn privé chauffeur Jean Le Blanc.

Sporten en bewegen beïnvloeden de achteruitgang positief, dat is inmiddels bekend. Daarom sport ik minimaal 4 keer per week. Dinsdag doe ik Pilates wat helpt voor balans en coördinatie. Donderdag boksen met andere Parki’s onder leiding van Petra van Bergeijk. Ook dit helpt bij coördinatie, balans en kracht in mijn hele lijf. Daarnaast is het vooral heel gezellig en maken we veel lol met elkaar zonder erbij stil te staan wat de rode draad is wat ons bij elkaar brengt. Spinning op zaterdag, fietsen op het ritme van de muziek helpt mij om met name mijn benen in conditie te houden en te bewegen op een vast ritme. Op zondag naar buiten op de Elliptigo, een soort van loopfiets. Omdat bij mij hardlopen niet meer lukt ben ik overgestapt op de Elliptigo en kan ik op zondag buiten tussen de 25 en 40 km. afleggen.  Het is mijn doel om tijdens mijn eerste Bike for Parkinson samen met een aantal goede vrienden 60 km. af te leggen op mijn Elliptigo. Voor mij is dit apparaat echt een uitkomst en ik kan het iedereen dan ook aanraden om het ook een keer te proberen.

Waarom is bij ons het glas altijd vol? Met de vriendengroep waarmee wij dit jaar voor het eerst mee gaan doen gaan wij regelmatig wat drinken in een lokaal café. We beginnen dan altijd met een vol glas gerstennat of een goed glas wijn. We bespreken wat ons bezighoudt en verbeteren met elkaar de wereld op talloze onderwerpen. Het belangrijkste is dat we vooral veel lachen en elkaar accepteren zoals we zijn. Gedurende zo’n avond gaat ieder glas meerdere keren vol en leeg. Alhoewel, al lijkt een glas leeg, toch blijft het altijd gevuld met een combi van drank en lucht. En daarom is voor ons het glas altijd volledig gevuld met de belangrijkste ingrediënten voor een gezond leven. Dan eten we meestal een paar puntzakken friet en een bittergarnituur voor de lekkere trek waarmee we de perfecte mix hebben voor een gezellige avond met heel veel lol en dus een positieve instelling. Toen ik aan Jan, Ton, Henri, Onno, Ton, Rob, Menno en John vroeg of zij met mij mee wilden rijden om geld op te halen voor verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met Parkinson kwam er daarom een volmondig “JA” en daarom gaan we ons 7 september hiervoor inzetten.

Door de steun van mijn gezin, mijn familie, vrienden en kennissen, zakenpartners en klanten en speciaal “DE MANNEN VAN HET GLAS IS ALTIJD VOL” ga ik er van uit dat de achteruitgang bij mij zo langzaam blijft gaan als nu het geval is waardoor ik nog heel lang “normaal” kan blijven functioneren en daarmee de kwaliteit van leven niet echt beperkt wordt. Kortom mijn levens motto is “Carpe Diem”, geniet van iedere dag en haal het maximale uit het leven. Blijf positief en accepteer de dingen zoals ze gaan. Kijk vooral wat je wel kan en accepteer wat je niet meer kan. Met de juiste instelling en voldoende mensen om je heen kan je best goed leven met Parkinson. Het is misschien niet altijd makkelijk maar dat mag.

Daarom vraag ik jou onze actie te steunen, doneer op deze pagina, stuur een leuk bericht of doe gewoon mee! Neem contact met mij op en ik voeg je toe aan ons team!

38 Reacties
 1. Ed van Mil 21 juni 2019 at 12:20 - Reply

  Heel gaaf dat jullie meedoen Jan
  En je hebt je verhaal heel mooi omschreven.
  We gaan er een mooie dag van maken.
  Zoals we pas geleerd hebben: een chronische ziekte vraagt om chronische positiviteit !!

 2. Gijs de Vries 24 juni 2019 at 18:30 - Reply

  Jan, een prachtig verhaal, over een ziekte die niet erg fijn is om te hebben. De manier waarop jullie omgaan met zowel de positieve als de negatieve processen, kan een steun zijn voor andere Parkinson patiënten.
  Geweldig dat jullie meegaan fietsen! Want ook dit evenement is een mooi middel om Parkinson patiënten in beweging te krijgen.
  Succes
  Gijs, van Team Gijs

  • Johan Hoogeveen 6 september 2019 at 18:06 - Reply

   Wat een verhaal, Jan! Ik heb erg veel bewondering voor hoe je met de situatie omgaat, veel mensen kunnen een voorbeeld nemen aan zo’n levensinstelling.
   Heel veel succes morgen, hopelijk kun je genieten van een mooie dag!

 3. Jeroen & Susanne 12 juli 2019 at 14:24 - Reply

  Prachtig Jan! Wij hebben een donatie gedaan. Trots op jullie.

  Zet hem op!

 4. Gidy Retel 20 augustus 2019 at 09:57 - Reply

  Jan , wat een verhaal. In de korte maar heftige periode waarin wij samengewerkt hebben heb ik je leren kennen als iemand waarbij die chronische posiviteit wel goed zit !! Suc6 en sterkte op 7 September en zeker daarna !!

 5. Pierre Coulon 20 augustus 2019 at 10:29 - Reply

  Dag Jan, Heel veel respect voor jouw positief verhaal! Jaarlijks organiseert mijn schoonbroer de ‘light of day’ – concerttour in België ten voordele van onderzoek naar deze ziekte.
  Ik wil jouw mooi initiatief eveneens graag steunen met een bescheiden bijdrage. Echter krijg ik via mijn Belgisch account geen toegang tot de betaling. Graag een berichtje met de details voor de betaling.

 6. Martine de Koning 20 augustus 2019 at 17:04 - Reply

  Hoi Jan,
  Wat heb je dit treffend geschreven. Zoals ik je ken, positief en inderdaad vanuit het perspectief van een vol glas, is jouw inzet to the point. Jij zit niet aan de kant maar verdiept je in de materie en trekt het naar je toe om het onderste uit dat volle glas te halen.
  Dat siert je en natuurlijk dragen wij daar dan graag aan bij.

  Succes met de tocht tijdens de Bike for Parkinson en je ziet onze donatie verschijnen.

 7. John (van Vliet) 20 augustus 2019 at 17:43 - Reply

  Ha Jan, super dat jullie met Bike4Parkinson meegaan! Ik ga dit jaar dus helaas niet mee ivm een ander goed doel (Alpentocht.nl).
  Heel veel plezier op 7 september en suc6 met de inzameling!

 8. Egbert 20 augustus 2019 at 21:25 - Reply

  Mooi om te te lezen en in praktijk ook mee te maken hoe je met deze beroerde ziekte omgaat . Zoals generaal MacArthur ooit zei: “ you are as old as your fears and as young as your dreams.” .

 9. Bianca de Bree 21 augustus 2019 at 05:48 - Reply

  Hallo Jan,
  Positieve kijk op het leven zit volgens mij bij jullie in de familie.
  Ik heb je broer Menno leren kennen vanuit zijn passie voor de rechten van het kind en heb gemerkt dat hij op een positieve manier anderen probeert kennis bij te brengen over hoe vorm te geven aan toekomstperspectieven. Dat lees ik in jouw verhaal ook terug.
  Zelf heb ik een gekke neuroaandoening MS, en ook ik geloof er in dat je verder moet kijken dan naar een ziektebeeld…
  Respect voor je dat je deze uitdaging aangaat! Veel succes, kracht en wijsheid voor jou maar ook voor je gezin.

  • Mirjan Everts 1 september 2019 at 18:58 - Reply

   Hallo Jan. Diep respect voor de wijze waarop je met deze rotziekte omgaat. Mooi om je verhaal te lezen en dat jullie deze sportieve uitdaging aangaan. Heel veel succes en bovenal plezier gewenst 7 september! Zet ‘m op!

 10. Arno van Adrichem 23 augustus 2019 at 09:22 - Reply

  Jan,

  Wat een fantastisch en inspirerend verhaal. Heb heel veel respect voor de manier waarop jij en je gezin dit benaderen. Heb heel veel waardering voor de openheid.
  Natuurlijk ook een donatie gedaan. Heel veel plezier tijdens de tocht.
  Weet zeker dat je de innerlijke kracht en motivatie hebt om het te volbrengen. Dus vergeet vooral niet om te genieten.

 11. Marco Seij 23 augustus 2019 at 11:27 - Reply

  Hallo Jan,
  Een verhaal met een traan en een lach. Ontzettend knap hoe jij en je gezin hiermee om gaan.
  Ik ben helaas verhinderd om mee te fietsen maar heb zojuist mijn donatie gedaan. Alle succes en plezier toegewenst tijdens jullie rit. Hopelijk zie ik je nog persoonlijk voor die tijd.

 12. Martin den Oudsten 23 augustus 2019 at 17:31 - Reply

  Beste (familie) Jan,
  Ik heb respect voor de manier waarop je hiermee omgaat en fijn dat het glas op deze manier van leven toch vol blijft. Ik hoop dat jullie voldoende geld ophalen om deze rot ziekte een halt toe te roepen.

 13. Alice 24 augustus 2019 at 08:58 - Reply

  Beste Jan, veel succes! En ik ben blij dat je zo positief en actief de Parkinson te lijf gaat. Dan kunnen we nog lang met elkaar werken aan een circulaire haven in Rotterdam.

 14. Inez 25 augustus 2019 at 20:26 - Reply

  Jan, wat heb je het mooi omschreven, alles wat er bij komt kijken en iedereen om je heen. Ik vind het zo verschrikkelijk knap hoe je er mee om gaat! Heel veel succes 7 september, maak er weer een extra mooie positieve herinnering van!

 15. Carolein, Lisanne, Thijs en Remco 25 augustus 2019 at 23:21 - Reply

  Dag Jan, we zijn diep onder de indruk van de manier, waarop jijzelf, Arienne en de kinderen vanaf het allereerste begin de harde strijd aangegaan zijn met deze klote ziekte door jullie positiviteit en levenshouding. Respect!
  We steunen jullie en jullie strijd uiteraard graag waar we kunnen en zullen dat ook financieel doen. Zet m op! Keep the fire burning!

 16. Dirk Jan van de Weerdt 26 augustus 2019 at 08:09 - Reply

  Hallo Jan, ik kan er jammer persoonlijk niet bij zijn als jullie gaan rijden maar vanzelfsprekend wens ik jullie alle sterkte en vooral ook veel plezier bij jullie tocht. Jouw “mission statement” is indrukwekkend en getuigt van kracht en positiviteit. Groot compliment aan jouw vrouw en jouw dochters; zij zijn zeer nauw betrokken bij alles wat jou als Parkinsonpatiënt overkomen is en overkomt. Het zijn bikkels! Nogmaals veel plezier en sterkte; maak er een gedenkwaardige rit van!

 17. Robert Peerlings 26 augustus 2019 at 08:57 - Reply

  Een indrukwekkend verhaal, Jan. En heel bewonderenswaardig hoe positief je ermee omgaat. Maak er een mooi evenement van. Donatie volgt zo. Tot ziens!

 18. Carla 26 augustus 2019 at 18:15 - Reply

  Beste Jan en gezin,

  Mooi om een verhaal over een glas vol te lezen, ondanks de impact die Parkinson heeft op je lichaam en zeker voor jouw omgeving. Jos en ik kregen het kaartje van onze lieve buurtjes Bob en Loes ( jouw ouders) .
  We hoefden niet te doneren…..alleen te lezen!
  Natuurlijk hebben wij een donatie gedaan en wensen jou en het team super veel succes❤️
  Jos en Carla Alers

 19. Lotte 27 augustus 2019 at 21:11 - Reply

  Ik ben supertrots op je (en op de rest natuurlijk) dat jullie dit gaan doen. Zet hem op!

 20. Peter & Rianne 27 augustus 2019 at 21:22 - Reply

  Lieve Jan,
  Wat een mooie actie en wat heb je jullie verhaal mooi omschreven. precies zoals we jullie kennen. Heel veel liefs voor allemaal, veel plezier met de tocht en dikke kus!

 21. Vincent Nibbering 28 augustus 2019 at 09:02 - Reply

  Beste Jan,
  Ik heb je leren kennen bij onze eerste ontmoeting zakelijk in Brugge (België) en toen was je al een en al “positiviteit”. Erg knap hoe jij om gaat met de ziekte parkinson en geweldig omschreven. Heel veel succes met de Bike for Parkinson op 7 september aanstaande.

 22. Betty 28 augustus 2019 at 14:11 - Reply

  Lieve Jan, Arienne, Anouk en Lotte, Wat een kanjer van een man/vader hebben jullie en wat fijn dat jullie als gezin er voor elkaar zijn! Jan heel veel succes tijdens de ‘Bike for Parkinson’ en natuurlijk hebben wij ook gedoneerd.

 23. Anouk van Hasselt 28 augustus 2019 at 20:18 - Reply

  Heel veel succes 7 september! Jullie kunnen dit! 💪🏻
  En uiteraard gedoneerd natuurlijk.

 24. Fam Groen 28 augustus 2019 at 20:33 - Reply

  Positief verhaal zoals we je kennen, allemaal heel veel succes gewenst 7 september! Zet hem op

 25. Harm Piet 28 augustus 2019 at 22:29 - Reply

  Veel succes allemaal en vooral genieten van het samenzijn en de sportieve prestatie!!

 26. Nico 29 augustus 2019 at 11:56 - Reply

  We klagen allemaal wel eens als we iets mankeren; respect voor jouw positieve houding. Geweldig, het glas is altijd vol. Heel veel sterkte de komende tijd en succes op 7 september. Die Cauberg is voor Menno geen probleem ‘-)
  N.B. Doe Bas de groeten van mij (oud volleyballer).

 27. Joeke 29 augustus 2019 at 14:21 - Reply

  Heel veel succes toppers! Super goed en knap dat jullie dit doen!

 28. Allard en Ellen 29 augustus 2019 at 18:41 - Reply

  Lieve Jan, ‘Carpe Diem’, zoals al jaren in je app-profiel staat, is jouw streven (en dat is niet altijd makkelijk met Parkinson) en die instelling gun je eigenlijk iedereen!
  Een hele mooie dag gewenst met elkaar!

 29. Bart en Ali van Hasselt 1 september 2019 at 15:53 - Reply

  Een verhaal om diep respect voor te hebben.
  Een zoon om trots op te zijn.
  Jullie allen veel succes.

 30. Peter 3 september 2019 at 08:58 - Reply

  Hoi Jan, Carpe Diem is een uitspraak die iedereen wel kent, het is aan weinigen gegeven om het ook werkelijk toe te kunnen. Jij laat echter zien dat het geen loze kreet hoeft te zijn maar ook echt kan. Veel plezier en succes met de Elliptigo ride.

 31. Henny 3 september 2019 at 15:13 - Reply

  Veel succes Jan !
  Way2GO ..

 32. Frank 4 september 2019 at 21:25 - Reply

  7 September, pluk ook deze dag.
  Veel plezier en succes gewenst aan Jan en alle Volle-glas-mannen.

 33. Jolanda 4 september 2019 at 21:47 - Reply

  Lieve Jan,
  Heel veel succes as. zaterdag voor jou en je hele team, met zoveel positiviteit gaat dit zeker lukken! Hele mooie dag gewenst met elkaar.

 34. Irene en Jos 5 september 2019 at 15:12 - Reply

  Dag Jan en de andere mannen, we wensen jullie heel veel succes met de uitdaging die jullie aangaan! We denken a.s. zaterdag aan jullie en drinken zaterdagavond een speciaal glaasje op jullie!

 35. Arienne 5 september 2019 at 22:10 - Reply

  Ha mannen, zet’m op zaterdag!!

 36. Petra en Wim 8 september 2019 at 20:47 - Reply

  Gefeliciteerd Jan! Het is gelukt,een prachtig resultaat!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

  TOP