Menu
Successful
281%
Verloopt op
0
dagen over
 • Huidig

  €2.245,00

 • Doel

  €800,00

 • Donateurs

  60

De Smitties

Zeg je de Smitties, dan krijg je ons in het vizier. Broer Ad en zus Carmen, altijd samen sterk geweest. Kop en kont, 2 handen op 1 buik, zo kun je ons het beste voorstellen. Allebei hebben ze een bijzondere band met Parkinson. Ad kreeg in 2019 de diagnose Parkinson. Met 55 jaar oud die boodschap krijgen was een donderslag bij heldere hemel. Al vielen er achteraf veel puzzelstukjes op hun plek. Want Parkinson krijg je niet ineens. Carmen werkte op dat moment al vele jaren als logopedist via ParkinsonNet. Zij had dus veel ervaring met de behandeling van de ziekte en hoe Parkinson het leven van patiënt en naasten beïnvloedt. Maar Ad weigert om zich patiënt te voelen. Met zijn nuchtere instelling en dankzij goede medicijnen heeft hij de draad weer opgepakt. “Ik zit nog vol plannen en ga me niet laten weerhouden. De toekomst kunnen we niet voorspellen, dus we proberen bewust in het hier en nu te leven”. Eén van de plannen is dat broer en zus samen 60 kilometer lang de Bike for Parkinson fietsen. Om geld op te halen voor het doel dat ze allebei zo na aan het hart ligt: meer onderzoek naar Parkinson. We zijn  blij als we hierbij steun krijgen van onze familie, vrienden en collega’s.

Sinds 7 mei is Hedda, de vrouw van Ad, begonnen met de verkoop van zelfgemaakte, hippe, wasbare mondkapjes. De opbrengst gaat naar onderzoek naar Parkinson. Het loopt storm en dat is te zien aan de stand van onze donaties. Leuk!

3 Reacties
 1. Claire 1 september 2020 at 21:48 - Reply

  Lieve logopedie collega Carmen!
  Op welke manier dan ook; je bent een powervrouw voor Parkinson! Ja, we weten beiden in werk en familie hoe Parkinson is voor degene die de ziekte heeft en voor de mensen daarom heen.
  Wat een mooi Smitties initiatief deze actie.
  Hoe leuk dat we niet alleen samen in de Perspective studie maar nu ook samen op de trappers gaan voor de Bike voor Parkinson.
  Heel veel succes én plezier, Ad en Carmen!
  Anne-Claire ( Logopedie Driebergen)

 2. Eddy Roerdink 6 september 2020 at 06:29 - Reply

  Beste Ad en Carmen
  Hoe is julie tocht verlopen ?
  Vlak voor de start hebben we nog even met elkaar gesproken, tenminste ik ga ervan uit dat ik met jullie het zijn met wie ik heb gesproken
  Ik was om 2 uur binnen
  Gr en veel sterkte !
  Eddy Roerdink

  • Ad Smit 6 september 2020 at 17:41 - Reply

   Beste Eddy, bedankt voor je bericht. Wij hebben elkaar inderdaad getroffen bij de start. Wij hebben genoten van de tocht, zeker nadat de zon er bij kwam. De omgeving was prachtig en het was pittig klimmen om de heuvels op te komen. Wij waren om 16.15 weer boven op de Cauberg. We hebben besloten om volgend jaar weer mee te doen! Vanmorgen na het eten vlaai en koffie weer naar Emmen en Hillegom vertrokken. Zo te lezen was jij al op tijd binnen, ik hoop dat je ook plezier aan de tocht hebt gehad. Hartelijke groet Carmen en Ad

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

  TOP