Menu

Verslag Ed van Mil – BikevoorParkinson 2019 – “Saamhorigheid”

Zaterdag 7 september 2019 was het weer zover, BikevoorParkinson 2019, als team Ed deden we voor de 4e keer mee met dit geweldige evenement en alle voorgaande edities waren echt super, en dan is altijd toch weer de vraag “wordt het net zo mooi als voorgaande jaren” ?

Nou ….. daar kan ik heel kort in zijn: het was minimaal net zo mooi en misschien nog wel mooier !!

Om maar te beginnen met het weer, wat we zelf helaas niet in de hand hebben, de voorspellingen waren heel de week slecht voor deze dag, maar uiteindelijk kregen we wat we verdiende en dat was schitterend fietsweer, het begon wat fris met een enkele regendruppel en daarna werd het warmer met een zonnetje en wat zweetdruppels.

Om 8.30 uur stonden we fris en fruitig op de startlocatie bij Shimano experience center om na de nodige foto’s, praatjes en het welkomstwoord van Bas Bloem stipt om 9 uur te starten aan onze fietstocht uitgezwaaid door Joop Zoetemelk die ons nog de boodschap meegaf, gaan jullie maar alvast, ik kom er zo aan !!

De route van 60 km was niet veel anders dan voorgaande jaren, alleen de start was beneden in Valkenburg wat dus betekende dat we al vrij snel begonnen met het beklimmen van de Geulhemmerberg zodat iedereen weer wist dat we begonnen waren en dat ons nog 10 klimmen te wachten stonden, en niet de minste: Bemelerberg, Roezekoel, Wolfsberg, Loorberg, Gulperberg, Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg, De Doodeman, en de Cauberg. Elk jaar is het weer geweldig om te beleven hoe iedereen op zijn eigen manier bovenkomt, er zijn best veel verschillende manieren heb ik ook dit jaar weer gezien…… maar alle respect voor iedereen die deze uitdaging heeft volbracht voor dit goede doel !

Daarnaast kunnen onze fietshelden deze barre tocht natuurlijk nooit volbrengen zonder onze unieke verzorging, we werden weer volledig in de watten gelegd door ons verzorgingsteam op nieuwe TOP locaties met geweldig uitzicht en eigen partytenten, bbq, mobiele keuken, schilderijtje aan de boom, afzetlinten, teksten op de weg, voorbijgangers die denken wat is hier aan de hand, kunnen we hier ook eten kopen ? en dit jaar een broodje hamburger boven op de Dodeman klim, wat een stuk beter valt dan net voor de Dodeman. Heel veel dank aan alle verzorgers ! jullie hebben veel mensen, ook buiten ons team heel blij gemaakt.

De finish was zoals voorgaande jaren boven op de Cauberg op het Landal plein en hier werden we weer groots en met een zonnetje ontvangen, waarna we weer mochten doen waar we goed in zijn, een biertje drinken en een feestje vieren, en tijdens dit feest hebben we met een aantal deelnemers de cheque uitreiking gedaan aan Bas Bloem (ParkinsonNet), wederom net als vorig jaar een nieuw record totaalbedrag van 72.980,85 euro, echt TOP !

Onze teamopbrengst was ook dit jaar weer een super bedrag ! ( 10.461 euro )

MAAR…. Het mooiste voor het laatst bewaard, wat nog veel meer en beter was dan voorgaande jaren, was de saamhorigheid, het “samen staan we sterk”

Nog meer als voorgaande jaren hebben we elkaar naar boven en naar beneden gepraat op en naast de fiets en bij de verzorgingspunten en tijdens het feest na de finish boven op de Cauberg was het nog duidelijker hoe mooi het is om gezamenlijk “verdriet te delen en het leven te vieren” met nog meer mensen en andere teams wat ook heel duidelijk naar voren kwam tijdens een hele bijzondere gezamenlijke “You’ll never walk alone”

Ik wil iedereen enorm bedanken die mij hierin steunen en dit mogelijk maken !!

Ed van Mil

Deel dit bericht!

1 Reactie
  1. Peter en Jeanette van mil 16 oktober 2019 at 11:01 - Reply

    Ed met een mooie ploeg een prachtige [prestatie neergezet.
    Wat een bedrag en mooi verhaal. Graag steunen we je volgend jaar weer en hou die ploeg bij elkaar.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Related post

  TOP