Menu

Parkinsonpatiënten gebaat bij thuis fietsen op de hometrainer

We wisten het natuurlijk al, bewegen is gezond en voor mensen met parkinson helpt het ook nog eens bij hun ziektesymptonen. Nu is het zelfs duidelijk naar voren gekomen in een studie van het Radboudumc. Parkinsonpatiënten die in de vroege fase van hun ziekte regelmatig thuis sporten hebben daar duidelijk baat bij. Klik hier voor het gehele artikel bij de NOS.

Deel dit bericht!

1 Reactie
  1. Dorothé van de Ven 27 september 2019 at 22:31 - Reply

    Dat is natuurlijk fantastisch. Mijn man heeft echter al bijna 30 jaar Parkinson. Heeft dat voor hem ook nog zin? Hij wil graag fietsen, maar heeft veel evenwichtsproblemen en freezingmomenten en kan dus niet meer op- en afstappen op een gewone fiets zonder valgevaar. Zou een hometrainer nog wel een toegevoegde waarde hebben?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Related post

  TOP