Menu

Update goede doel BikevoorParkinson 2017

Tijdens BikevoorParkinson 2017 hebben alle fietsers geld opgehaald om onderzoek te doen naar de effectiviteit en doelmatigheid van het inzetten van de Parkinson verpleegkundigen voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten. Dit onderzoek is in volle gang.
De studie wordt uitgevoerd in 8 regionale ziekenhuizen in Nederland en er zullen 240 mensen met de ziekte van Parkinson meedoen. Binnen elk ziekenhuis worden patiënten die op dit moment geen zorg ontvangen door een parkinsonverpleegkundige op basis van toeval ingedeeld in twee groepen: zorg door een parkinsonverpleegkundige of doorgaan met de gebruikelijke zorg zonder de parkinsonverpleegkundige. Op dit moment zijn alle voorbereidingen voor de studie afgerond en is er gestart met de inclusie van patiënten. In de zomer van 2019 hopen we de inclusie van alle patiënten af te ronden, waarna alle deelnemers nog 18 maanden gevolgd worden.
Voor meer informatie klik hier. 

Deel dit bericht!

0 Reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden

Related post

  TOP